Revalidatie van hemiplegie

Revalidatie van Filip na hersenbloeding
  • Hersenbloeding
  • Hemiplegie rechterzijde
  • Dankzij Matti mooie vooruitgang geboekt

Filip kreeg 8 weken geleden een hersenbloeding, waardoor zijn volledige rechterkant verlamd raakte. Sindsdien heeft hij een mooie vooruitgang gemaakt, waarbij zowel de arm als het been steeds functioneler worden. Sinds kort is hij ook meer staand beginnen oefenen: Matti zorgt hier voor de ideale variatie en laat toe om laagdrempelig van start te gaan, bijvoorbeeld met behulp van een loopkader op de mat. Op die manier is het mogelijk om elke dag een kleine vooruitgang te boeken en op termijn het loopkader weg te nemen.

Bij de ‘Speedstep Game’ plaatst Saar de doelwitten op Matti op zo’n manier dat Filip doorheen de oefening gebruik kan maken van zijn loopkader en dat de linker- en rechterzijde geïsoleerd kunnen worden uitgedaagd. Op die manier wordt de Range of Motion van Filip op een actieve manier verbeterd en vergroot.

BEKIJK DE VOLLEDIGE OEFENING HIER

Bij de ‘Goalie’ game wordt het loopkader verwijderd om de laterale gewichtsverplaatsingen van Filip optimaal te kunnen oefenen. Door de aard van het spel hoeft Filip slechts kortstondig een bepaalde positie aan te houden, waardoor deze oefening een ideaal startpunt vormt voor dit facet van zijn revalidatieproces.

BEKIJK DE VOLLEDIGE OEFENING HIER

BEKIJK DE VOLLEDIGE TESTIMONIAL VAN THERAPEUT SAAR HIER

CT Academy

Elke patiënt is anders.
Daarom is elke therapie anders.

In de CT Academy ontdek je hoe therapeuten de oplossingen van Creative Therapy inzetten met hun eigen patiënten. Zo kan je zelf inspiratie opdoen voor je volgende therapie.
CT Academy
Neuro
Cardio
Musculo
Pediatrie
Geriatrie
Sport