AZ Groeninge

Revalidatie van ouderen na een hersenletsel of een neurologische degeneratieve aandoening

Filip en Jeanine zijn beide oudere patiënten in AZ Groeninge. Filip kreeg 8 weken geleden een hersenbloeding, waardoor zijn volledige rechterkant verlamd raakte. Jeanine kwam het ziekenhuis binnen met evenwichtsstoornissen en duizeligheid. Beiden maken ze gebruik van Matti tijdens hun revalidatieproces.

Het grote oppervlak van Matti, de spelvariatie en het feit dat er geen opstapje is, beschouwen zij als de grootste voordelen van Matti. Door het gebruik van Matti is er veel meer oefenruimte beschikbaar in vergelijking met traditionele toestellen, terwijl het toch een relatief beperkte ruimte inneemt. Bovendien kan Matti eenvoudig gecombineerd worden met het gebruik van een rollator of loopkader. Dit maakt het extra interessant voor patiënten bij wie het nog onzeker is of ze zonder hulp zelfstandig kunnen staan of lopen.

Dankzij de verscheidenheid aan spelletjes is het mogelijk om de patiënt een behandeling op maat te serveren. Matti is daarnaast een handige tool om het ideale trainingsniveau op te zoeken. 

Patiënten zijn ook meer gemotiveerd doordat ze via Matti hun eigen vorderingen en verbeteringen kunnen volgen. Daarnaast genieten ze van de afwisseling die Matti biedt tijdens hun therapie. 

LEES HIER MEER OVER DE CASE VAN FILIP, EEN PATIËNT VAN SAAR

Filip kreeg een hersenbloeding waardoor zijn volledige rechterkant verlamd raakte. Door het gebruik van Matti kan er laagdrempelig van start gegaan worden om zowel het arm als het been aan de rechterkant te trainen. Op deze manier wordt geprobeerd om zowel het arm als het been functioneler te laten worden en op termijn het loopkader volledig weg te kunnen nemen.

LEES HIER MEER OVER DE CASE VAN JEANINE, EEN PATIËNTE VAN SAAR

Jeanine lijdt aan evenwichtsstoornissen en duizeligheid. Door het gebruik van Matti kan geoefend worden op haar bewegings- en stabilisatiestrategieën. Traditionele toestellen schieten hier vaak te kort, aangezien Jeanine al op een behoorlijk hoog niveau kan functioneren. Door middel van Matti kan op het gepaste niveau voor Jeanine geoefend worden, die net het juiste niveau van uitdaging biedt voor haar.

Untitled UI logotextLogo
Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
We care about your data in our privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.