Testimonial AZ Groeninge (Metehan)

Revalidatie van Metehan (ASS) in AZ Groeninge

Metehan is een jongen van 13 jaar. Hij heeft een autisme spectrum stoornis (ASS) en werkt in AZ Groeninge samen met de kinesisten aan zijn conditie en hypotone houding.

Doelstellingen

  • Hypotone houding verbeteren
  • Conditie verhogen
  • Algemene motivatie verhogen

Conventionele therapie

De grootste uitdaging bij Metehan is motivatie. Bij het uitvoeren van repetitieve oefeningen zal hij snel stoppen en moe zijn. Daarom werken de therapeuten voornamelijk in spelvorm. Na een tijdje worden deze vormen ook moeilijk voor Metehan

Digitale oefentherapie

Simon Says

Zoals te zien in de video speelt Metehan het spel in verschillende houdingen. In uitvalspas en op handen en knieën. De moeilijkheidsgraad van het spel kan ook perfect aangepast worden aan zijn eigen mogelijkheden. Hierdoor blijft Metehan langer gemotiveerd zonder frustraties op te wekken.

Obstacle runner

Deze game wordt eerder reactief gespeeld. We proberen te werken aan zijn conditie door een reactie uit te lokken met de beelden. Als Metehan beweegt, zal het spel mee bewegen.

CT Academy

Elke patiënt is anders.
Daarom is elke therapie anders.

In de CT Academy ontdek je hoe therapeuten de oplossingen van Creative Therapy inzetten met hun eigen patiënten. Zo kan je zelf inspiratie opdoen voor je volgende therapie.
CT Academy
Neuro
Cardio
Musculo
Pediatrie
Geriatrie
Sport